+ 31 6 19 04 17 78

praktijk@majavuherer.nl

Ma-vr: 9:00-19:00

Energetische therapie heeft als doel om het welbevinden en comfort van een cliënt te bevorderen. Het is een vorm van complementaire zorg die gebaseerd is op de gedachte dat de mens behalve uit lichaam, ziel en geest, ook uit energie bestaat en dat die energie bij ziekte en klachten uit balans is. Het is een “hands on” benadering van het lichaam en het energieveld, waarbij men kan ontspannen en de energie weer vrij kan stromen.

Ziekte, ouderdom en medische ingrepen gaan vaak samen gepaard met klachten zoals pijn, onrust en angst. Klachten die de kwaliteit van het leven in grote mate kunnen beïnvloeden en medisch niet altijd goed te behandelen zijn. Energetische therapie kan dan helpen om balans terug te brengen en de scherpe kantjes te verzachten. Het is een zachte interventie, dat met aandacht en op een respect en liefdevolle manier wordt gegeven. De werking ervan is rustgevend, ontspannend en helend. De klachten zoals pijn, onrust en angst kunnen daardoor verminderen.

Onder energetische therapie zijn verschillende methoden ondergebracht, zoals: Reiki, Magnetiseren, Therapeutic Touch en Aura healing. De therapeut beweegt zijn handen door het energieveld, of legt zijn handen op het lichaam van een cliënt. Het energieveld van een cliënt wordt daardoor in balans gebracht, verstoringen in het veld worden opgelost en tekorten aangevuld. Daardoor kan de energie weer vrij stromen en kan er op het lichamelijke en geestelijke niveau balans ontstaan.

De cliënt is gedurende de hele behandeling gekleed en eventueel bedekt met een warme deken.